PRESENTACIÓ

 

El Club des dels seus inicis

La Societat esportiva Club de Rem Tortosa, des de la seva fundació, l’any 1.946, te la ferma vocació de donar servei a persones que vulguin navegar pel Riu Ebre  i al mateix temps, no perdre el lligam que Tortosa havia  tingut des de sempre amb el nostre riu.

Es un dels clubs més antics de rem a Espanya, a pesar de que els nostres orígens daten de l’any 1.928, any que es pretengué fundà sense èxit el Club Náutico Tortosa, que, per motius econòmics no va poder  ser  i no va passar d’uns estatuts socials. A ell li devem l’actual bandera, ja que es una evolució de la del Club Náutico Tortosa.

En aquests pràcticament 65 anys d’història, el Club de Rem Tortosa ha viscut  diferents episodis,  han passat  fets destacats com per exemple, a l’any 1.954  quan es van celebrar els Campionats d’Espanya de Rem Olímpic a Tortosa, o l’any 1.983 que es celebrà la primera baixada de rem olímpic des de Tortosa a Amposta, ininterrompuda fins avui,  i ja rebatejada com “Baixada Internacional”, amb més de 500 bots inscrits a les seves últimes edicions de diferents països europeus. Recenment em organitzat,  durant 2 temporades consecutives, anys 2007 i 2008, del Campionat d’Espanya de Rem Ergòmetre i Campeonat d’Espanya de Llarga distància a la nostra ciutat.

El club en l’ actualitat : present  i futur.

Fent un ràpid i resumit inventari de la situació actual, diria que avui, som més de 300 socis, amb una flota de més de 100 embarcacions, un centenar de remers actius que son el cor de l’entitat, i amb una constant evolució a l’alça els últims anys, en nombre de remers i medalles a regates nacionals i internacionals en rem olímpic.

El club, gràcies a la feina dels equips de treball formats i dirigits pels La Junta Directiva,  aquest últims anys, ha recuperat la navegació tradicional amb muleta,  la vela llatina fluvial, oblidada des de l’època dels tradicionals llaguts, el piragüisme, sense oblidar les embarcacions a motor, organitzant, tots els estius des de l’any 1.987, la ja tradicional “travessia nàutic – turística per l’Ebre a Tortosa” des de els ports marítims de Sant Carles de la Ràpita i L’Ampolla fins Tortosa.

La temporada 2007/08 el nostre Club va arribar a ser el 1er. en el Rànking de la Federació Espanyola de Rem Olímpic, fita fins ara, mai repedida.

Actualment, l’actiu més important del Club de Rem Tortosa es el planté de joves remers, que han aconseguits importants resultats a nivell nacional i internacional en l’esport del rem. Es de destacà la seva formació esportiva direccionada sempre al treball  en equip, a la disciplina dels entrenaments i a la cura i manteniment del material de alta competició que tenen a la seva disposició en el club.

L’actual filosofia d’entrenament  que seguim pels nostres  remers està basada en l’orientació al treball en equip  transmetin los, per damunt de tot,  la satisfacció i  l’amor al esport, sense deixar de banda unes altres obligacions importants com son els seus  estudis i deures  personals i familiars, fomentant d’aquesta  manera una forma  d’entendre el esport “diferent” no només basada en resultats si no en projectes personals individualitzats al  llarg de  les diferents categories esportives  per les que puguin passar.

Pensem que ,el més important per ells es créixer en el ambient esportiu  i  fer-lis  gaudir  d’aquest esport  i del riu en el que s’entrenen valorant –lo com cal , cuidant-lo, respectar-lo i oferint-lis l’oportunitat de conneixel  gaudint la seva hidrografia i entorn paissatgístic.

Creiem que aquesta filosofia els pot ajudar, no només en lo esportiu si no també en la seva vida personal i maduressa.

Pel que fa al nostre actual local social, construït als anys 50 a les “afores de Tortosa”, amb l’ il·lusió dels primers socis, se ens ha quedat petit i en l’actualitat,  al mig de Tortosa, en  una important via de comunicació urbana.

El club evoluciona molt ràpit, amb nous entrenadors, noves embarcacions més lleugeres i amb un material cada cop tecnològicament més modernes. Les nostres instal·lacions es queden petites, es per aquest motiu que El Club de Rem Tortosa, a l’any 2007 va comprar uns terrenys per poder construir una nova base nàutica, concretament a l’altura de la Petja. Esperem que la construcció d’aquesta infraestructura es produirà durant aquest any 2010, gràcies a la cessió d’aquest terreny, per un temps de 30 anys, a L’Ajuntament de Tortosa.

El lloc es ideal per la pràctica del rem olímpic, amb una recta de uns 2.000 metres i amb una aigua molt més tranquila  que a l’altura de la ciutat i on els nostres remers podran gaudir encara més d’aquest esport, i d’altres com la vela i el piragüisme. La nostra gratitud a  l’Ajuntament de Tortosa, ja que sense el seu ajut, no seria possible la construcció d’aquesta sub-seu.

Molt especialment, voldria agrair i felicitar a tots els membres de l’actual i anteriors Juntes directives del Club de Rem Tortosa per la feina desinteressada i ben feta del dia a dia, que quasi ningú veu, però que sense el treball d’aquestes persones, el Club de Rem  Tortosa, no estaria en l’actual alt nivell esportiu i social que es troba ara.

Esperem que, amb aquesta nova web del Club de Rem Tortosa podem donar a conneixer encara més, i amb les noves tecnologies, el nostre club i informar més ràpidament als nostres socis de tots els esdeveniments, actes, resultats de regates, novetats que preparem, plantilla d’esportistes, …. i moltes altres coses que trobareu en aquesta nova web.

Cordialment,

José Mª Chavarría Homedes

President